Om klubben

Vi är en ideell förening som bildades 1961. Klubben består idag av ca:30- tal medlemmar i varierande åldrar. Vi arbetar numera nästan uteslutande med digital teknik och har i vår klubblokal utrustning både för att visa, redigera och skriva ut dess bilder. Vi har dock inte helt övergivit den analoga tekniken så för den som vill stå i mörkrummet och vaska och förstora finns fortfarande den möjligheten. En annan möjlighet är att scanna gamla foto och negativ för att överföra dem i digital form.

Klubblokalen

Medlems förmånen

I vår klubblokal där vi träffas regelbundet på måndagskvällar under höst, vinter och vår från kl. 18.00 – 20.30 för olika aktiviteter. Som att utveckla vårt fotograferande genom att lära av varandra.

Övriga kvällar finns möjligheter till individuellt bildskapande i mörkrummet ( analogt eller digitalt ) eller att utnyttja vår studio utrustad med olika fonder och studiobelysning.

Fotoklubben bedriver en viss studieverksamhet där du kan lära dig ta bättre bilder, som att fotografera porträtt, redigera bilder i datorn o.s.v Kurserna hålls inte regelbundet, men när det finns tillräckligt många intresserade drar vi igång.

Tillgång till en fullutrustad fotostudio med 3 enfärgade bakgrunder, analogt mörkrum och digitaltlab med dator, bildbehandlingsprogram, scanner och skrivare för de som vill pröva den digitala vägen till lycka samt möjligheten att träffa nya kamrater för att gemensamt odla ett gemensamt intresse.    

Som medlem har du möjlighet att skriva inlägg på vår Nyheter blogg sida och lägga aktivitet in vår Kalender. Ni har själva ansvar för redigering av egna inlägg och ni kan radera dem när som hest. Regel för inlägg är max 100 ord och max 4 bilder (varje bild mindre än 100 Kb). För att kunna göra detta måste ni ha ett konto på vår hemsida som inlägg författare. Ni skickar ett email till info@bromöllafk.se med önskat användarnamn och e-postadressen som ni vill använda. Ni får info med kontouppgifter med email meddelande. Vi väljer ett lösenord till er som ni kan ändra själv senare som ni vill.

Är det första gången du vill använda studion eller det digitala labbet. Så hör av dig på mail:  info@bromöllafk.se